Hospitality (B-VIVN-B1L002)

3 studiepuntenNederlands24 urenEerste semesterEerste semester
Winnepenninckx An (coördinator) |  Ooms Karel |  Winnepenninckx An |  N.
VIVES N POC AD Logies, restaurant- en cateringmanagement

DLR 12: De gegradueerde communiceert functioneel met gasten, klanten, leveranciers en collega’s in een interculturele en meertalige context.

  • 12.1 de student hanteert de gepaste omgangsvormen binnen de sector
  • 12.2 de student erkent het belang van een professionele indruk
  • 12.5 de student handelt probleemoplossend in stress-situaties

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Hospitality (B-VIVN-B6L002)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College-practicum-opdracht24 urenEerste semesterEerste semester
Ooms Karel |  Winnepenninckx An |  N.
VIVES N POC AD Logies, restaurant- en cateringmanagement

Dit opleidingsonderdeel heeft als doel de student de gepaste omgangsvormen op diverse domeinen binnen de sector aan te leren.

Het opleidingsonderdeel behelst 3 domeinen:

  • Communicatievaardigheden
    • De student leert actief luisteren
    • de student leert zichzelf op een professionele manier voor te stellen
    • De student leert concreet en specifiek te communiceren
    • de studenten leert overtuigend te communiceren
    • de student leert een korte presentatie verzorge
  • Sociale vaardigheden
    • De student leert feedback ontvangen en daar gepast op te reageren
    • De student leert het belang van empathie
    • De student leert omgaan met verschillende gesprekspartners
  • Normen en waarden
    • De student leert de kracht van non-verbale communicatie en kan deze functioneel toepassen
    • De student leert hoe een zelfzekere indruk te maken
    • De student leert de etiquetteregels specifiek voor de sector

 

-Powerpoint presentaties op Toledo

-aan te kopen digitale brochure "Communicatievaardigheden" van EXPERT ACADEMY   https://sellfy.com/expertacademy/p/Xgho/ 

-ander relevant studiemateriaal op Toledo

-online opzoekingen tijdens de lessen

 

Dit opleidingsonderdeel gaat door in het Nederlands.

  • observatie
  • simulatie: rollenspel
  • presentatie (de studenten maken een presentatie)
  • kleine opdrachtjes tijdens de lessen
  • eventueel gastspreker(s) en werkbezoek(en)


 

Evaluatieactiviteiten

Hospitality (B-VIVN-B77462)

Type : Partiële of permanente evaluatie met examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Mondeling, Schriftelijk, Praktijkexamen, Presentatie
Vraagvormen : Open vragen

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

    20% permanente evaluatie : medewerking in de klas

    10% permanente evaluatie : korte presentatie(s) in de klas

    30% laatste lesweek : simulatie rollenspel (wordt voordien geoefend)

    40% examenperiode : schriftelijk examen

Voor dit opleidingsonderdeel zijn er geen deeloverdrachten.

schriftelijk examen