Graduaat in het logies-, restaurant- en cateringmanagement (Brugge) (120 sp.)
2025-2026
Tot een graduaatsopleiding worden toegelaten de personen die minstens 18 jaar worden in het jaar van inschrijving en die beschikken over:
a. een Belgisch studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens 3 jaar behaald is;
b. een Belgisch diploma van het secundair onderwijs;
c. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs van minimaal 900 lestijden;
d. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair onderwijs van sociale promotie van minimaal 900 lestijden;
e. een diploma van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
f. een certificaat van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
g. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
h. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie;
i. een Belgisch diploma van bachelor of master;
j. een studiebewijs dat krachtens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst wordt erkend als gelijkwaardig met 1 van de diploma's / certificaten / studiegetuigschriften vermeld in punt a tot en met i. Bij ontstentenis van een dergelijke erkenning kan het instellingsbestuur personen die in een land buiten de Europese Unie een diploma of een getuigschrift hebben behaald dat toelating geeft tot het hoger onderwijs in dat land, toelaten tot de inschrijving voor een opleiding hoger beroepsonderwijs.
2024-2025
Tot een graduaatsopleiding worden toegelaten de personen die minstens 18 jaar worden in het jaar van inschrijving en die beschikken over:
a. een Belgisch studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens 3 jaar behaald is;
b. een Belgisch diploma van het secundair onderwijs;
c. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs van minimaal 900 lestijden;
d. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair onderwijs van sociale promotie van minimaal 900 lestijden;
e. een diploma van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
f. een certificaat van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
g. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
h. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie;
i. een Belgisch diploma van bachelor of master;
j. een studiebewijs dat krachtens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst wordt erkend als gelijkwaardig met 1 van de diploma's / certificaten / studiegetuigschriften vermeld in punt a tot en met i. Bij ontstentenis van een dergelijke erkenning kan het instellingsbestuur personen die in een land buiten de Europese Unie een diploma of een getuigschrift hebben behaald dat toelating geeft tot het hoger onderwijs in dat land, toelaten tot de inschrijving voor een opleiding hoger beroepsonderwijs.
-
-
Gemeenschappelijke opleidingsonderdelen
-
Internationale communicatie
3 sp. Internationale communicatie 1 B1L004 docenten- V.Vileyn (coördinator)
- I.Lemahieu
- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn (coördinator)
- I.Lemahieu
- V.Vileyn
- N.
Engels 1 (1.5 sp.) B6L004 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
Frans 1 (1.5 sp.) B6L400 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
3 sp. Internationale communicatie 2 B1L005 docenten- V.Vileyn (coördinator)
- I.Lemahieu
- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn (coördinator)
- I.Lemahieu
- V.Vileyn
- N.
Engels 2 (1.5 sp.) B6L005 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
Frans 2 (1.5 sp.) B6L401 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
3 sp. Internationale communicatie 3 B1L006 docenten- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
docenten
- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
Engels 3 (1.5 sp.) B6L006 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
Frans 3 (1.5 sp.) B6L402 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
3 sp. Internationale communicatie 5 B1L048 docenten- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
docenten
- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
Frans 5 (1.5 sp.) B6L048 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
Engels 5 (1.5 sp.) B6L049 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
-
My guest
3 sp. Ontdek HoReCa B1L001 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- N.
Ontdek HoReCa (3 sp.) B6L001 docenten- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx
- N.
3 sp. Hospitality B1L002 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- K.Ooms
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- K.Ooms
- A.Winnepenninckx
- N.
Hospitality (3 sp.) B6L002 docenten- K.Ooms
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- K.Ooms
- A.Winnepenninckx
- N.
3 sp. Talentontwikkeling B1L003 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
Talentontwikkeling (3 sp.) B6L003 docenten- I.Duponcheel
- N.
docenten
- I.Duponcheel
- N.
-
My rooms
4 sp. Food & Beverage: basis B1L007 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
Food & Beverage: basis (4 sp.) B6L007 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
-
My event
3 sp. Banqueting & Event organisation B1L008 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
Banqueting & Event organisation (3 sp.) B6L008 docenten- N.
docenten
- N.
-
My team & budget
4 sp. Accounting B1L042 docenten- S.Ernalsteen (coördinator)
- N.
docenten
- S.Ernalsteen (coördinator)
- N.
Accounting (4 sp.) B6L042 docenten- S.Ernalsteen
- N.
docenten
- S.Ernalsteen
- N.
3 sp. Cost control B1L043 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
Cost control (3 sp.) B6L043 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
3 sp. People management B1L045 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
People management (3 sp.) B6L045 docenten- I.Duponcheel
- N.
docenten
- I.Duponcheel
- N.
-
My workplace
4 sp. Commercial development B1L044 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
Commercial development (4 sp.) B6L044 docenten- I.Duponcheel
- N.
docenten
- I.Duponcheel
- N.
10 sp. Werkplekleren 3 B1L028 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 3 (10 sp.) B6L028 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
werkplekleren
3 sp. Werkveldverkenning B1L009 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
Werkveldverkenning (3 sp.) B6L009 docenten- I.Duponcheel
- N.
docenten
- I.Duponcheel
- N.
-
-
Afstudeerrichting Restaurant
-
My guest
3 sp. Voeding & hygiëne B1L014 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
Voeding & hygiëne (3 sp.) B6L014 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
-
My menu
3 sp. Project hotel take over 1 B1L017 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Project hotel take over 1 (3 sp.) B6L017 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
4 sp. Food & Beverage: gevorderd B1L013 docenten- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
Food & Beverage: gevorderd (4 sp.) B6L013 docenten- B.Van Steenkiste
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste
- N.
-
My F&B department
4 sp. Restaurantorganisatie B1L015 docenten- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
Restaurantorganisatie (4 sp.) B6L015 docenten- B.Van Steenkiste
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste
- N.
7 sp. Werkplekleren 1 - Restaurantmanagement B1L029 docenten- B.Van Steenkiste (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 1 - Restaurantmanagement (7 sp.) B6L029 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
My event
8 sp. Werkplekleren 2 - Restaurantmanagement B1L032 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 2 - Restaurantmanagement (8 sp.) B6L032 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
3 sp. Event costing B1L016 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
Event costing (3 sp.) B6L016 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
-
Internationale communicatie
3 sp. Internationale communicatie 4 - restaurantmanagement B1L050 docenten- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
docenten
- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
Frans 4 (1.5 sp.) B6L050 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
Engels 4 (1.5 sp.) B6L051 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
-
My bar
3 sp. Wijnleer en kelderbeheer B1L034 docenten- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
Wijnleer en kelderbeheer (3 sp.) B6L034 docenten- B.Van Steenkiste
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste
- N.
3 sp. Zythologie B1L027 docenten- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste (coördinator)
- N.
Zythologie (3 sp.) B6L027 docenten- B.Van Steenkiste
- N.
docenten
- B.Van Steenkiste
- N.
4 sp. Beverage B1L033 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
Beverage (4 sp.) B6L033 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
-
My restaurant
6 sp. Praktijkproject "My restaurant" B1L035 docenten- H.Decubber (coördinator)
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Praktijkproject "My restaurant" (6 sp.) B6L035 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
11 sp. Werkplekleren 4 - Restaurantmanagement B1L037 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 4 - Restaurantmanagement (11 sp.) B6L037 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
3 sp. Project hotel take over 2 B1L036 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Project hotel take over 2 (3 sp.) B6L036 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
-
Afstudeerrichting Logies
-
My guest
4 sp. Front Office B1L018 docenten- D.Jacobus (coördinator)
- N.
docenten
- D.Jacobus (coördinator)
- N.
Front Office (4 sp.) B6L018 docenten- D.Jacobus
- N.
docenten
- D.Jacobus
- N.
-
My rooms
3 sp. Hotelsoftware B1L020 docenten- D.Jacobus (coördinator)
- N.
docenten
- D.Jacobus (coördinator)
- N.
Hotelsoftware (3 sp.) B6L020 docenten- D.Jacobus
- N.
docenten
- D.Jacobus
- N.
3 sp. Project hotel take over 1 B1L022 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Project hotel take over 1 (3 sp.) B6L022 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
3 sp. Housekeeping B1L019 docenten- D.Jacobus (coördinator)
- N.
docenten
- D.Jacobus (coördinator)
- N.
Housekeeping (3 sp.) B6L019 docenten- D.Jacobus
- N.
docenten
- D.Jacobus
- N.
-
My communication
4 sp. Commercial tools B1L021 docenten- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
docenten
- I.Duponcheel (coördinator)
- N.
Commercial tools (4 sp.) B6L021 docenten- I.Duponcheel
- N.
docenten
- I.Duponcheel
- N.
7 sp. Werkplekleren 1 - Logiesmanagement B1L030 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 1 - Logiesmanagement (7 sp.) B6L030 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
My event
8 sp. Werkplekleren 2 - Logiesmanagement B1L031 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 2 - Logiesmanagement (8 sp.) B6L031 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
Internationale communicatie
6 sp. Internationale communicatie 4 - logiesmanagement B1L046 docenten- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
docenten
- I.Lemahieu (coördinator)
- V.Vileyn
- N.
Frans 4 (3 sp.) B6L046 docenten- I.Lemahieu
- N.
docenten
- I.Lemahieu
- N.
Engels 4 (3 sp.) B6L047 docenten- V.Vileyn
- N.
docenten
- V.Vileyn
- N.
-
My office
4 sp. Back office administration B1L025 docenten- D.Jacobus (coördinator)
- N.
docenten
- D.Jacobus (coördinator)
- N.
Back office administration (4 sp.) B6L025 docenten- D.Jacobus
- N.
docenten
- D.Jacobus
- N.
3 sp. F&B administration B1L026 docenten- H.Decubber (coördinator)
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- N.
F&B administration (3 sp.) B6L026 docenten- H.Decubber
- N.
docenten
- H.Decubber
- N.
-
My hotel
3 sp. Project Hotel Take Over 2 B1L041 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Project Hotel Take Over 2 (3 sp.) B6L041 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
6 sp. Praktijkproject "My Hotel" B1L040 docenten- H.Decubber (coördinator)
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber (coördinator)
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Praktijkproject "My hotel" (6 sp.) B6L040 docenten- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Decubber
- I.Duponcheel
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
11 sp. Werkplekleren 4 - Logiesmanagement B1L038 docenten- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- A.Winnepenninckx (coördinator)
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
Werkplekleren 4 - Logiesmanagement (11 sp.) B6L038 docenten- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
docenten
- H.Belahcen
- H.Decubber
- D.Jacobus
- B.Van Steenkiste
- A.Winnepenninckx
- N.
-
-