Graduaat in het logies-, restaurant- en cateringmanagement (Brugge) (120 sp.)

 

2025-2026

Tot een graduaatsopleiding worden toegelaten de personen die minstens 18 jaar worden in het jaar van inschrijving en die beschikken over:
a. een Belgisch studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens 3 jaar behaald is;
b. een Belgisch diploma van het secundair onderwijs;
c. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs van minimaal 900 lestijden;
d. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair onderwijs van sociale promotie van minimaal 900 lestijden;
e. een diploma van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
f. een certificaat van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
g. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
h. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie;
i. een Belgisch diploma van bachelor of master;
j. een studiebewijs dat krachtens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst wordt erkend als gelijkwaardig met 1 van de diploma's / certificaten / studiegetuigschriften vermeld in punt a tot en met i. Bij ontstentenis van een dergelijke erkenning kan het instellingsbestuur personen die in een land buiten de Europese Unie een diploma of een getuigschrift hebben behaald dat toelating geeft tot het hoger onderwijs in dat land, toelaten tot de inschrijving voor een opleiding hoger beroepsonderwijs.

2024-2025

Tot een graduaatsopleiding worden toegelaten de personen die minstens 18 jaar worden in het jaar van inschrijving en die beschikken over:
a. een Belgisch studiegetuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad van het secundair onderwijs, dat minstens 3 jaar behaald is;
b. een Belgisch diploma van het secundair onderwijs;
c. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair volwassenenonderwijs van minimaal 900 lestijden;
d. een Belgisch certificaat van een opleiding van het secundair onderwijs van sociale promotie van minimaal 900 lestijden;
e. een diploma van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
f. een certificaat van het Vlaams hoger beroepsonderwijs;
g. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
h. een Belgisch diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie;
i. een Belgisch diploma van bachelor of master;
j. een studiebewijs dat krachtens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst wordt erkend als gelijkwaardig met 1 van de diploma's / certificaten / studiegetuigschriften vermeld in punt a tot en met i. Bij ontstentenis van een dergelijke erkenning kan het instellingsbestuur personen die in een land buiten de Europese Unie een diploma of een getuigschrift hebben behaald dat toelating geeft tot het hoger onderwijs in dat land, toelaten tot de inschrijving voor een opleiding hoger beroepsonderwijs.

|

    • Gemeenschappelijke opleidingsonderdelen

      • Internationale communicatie

      • My guest

        • 3 sp.Ontdek HoReCaVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L001docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • N.
          Ontdek HoReCa (3 sp.)B6L001docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          3 sp.HospitalityVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L002docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • K.Ooms
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Hospitality (3 sp.)B6L002docenten
          docenten
          • K.Ooms
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          3 sp.TalentontwikkelingVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L003docenten
          docenten
          • I.Duponcheel (coördinator)
          • N.
          Talentontwikkeling (3 sp.)B6L003docenten
          docenten
          • I.Duponcheel
          • N.
      • My rooms

      • My event

      • My team & budget

        • 4 sp.AccountingVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L042docenten
          docenten
          • S.Ernalsteen (coördinator)
          • N.
          Accounting (4 sp.)B6L042docenten
          docenten
          • S.Ernalsteen
          • N.
          3 sp.Cost controlVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L043docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • N.
          Cost control (3 sp.)B6L043docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • N.
          3 sp.People managementVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L045docenten
          docenten
          • I.Duponcheel (coördinator)
          • N.
          People management (3 sp.)B6L045docenten
          docenten
          • I.Duponcheel
          • N.
      • My workplace

        • 4 sp.Commercial developmentVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L044docenten
          docenten
          • I.Duponcheel (coördinator)
          • N.
          Commercial development (4 sp.)B6L044docenten
          docenten
          • I.Duponcheel
          • N.
          10 sp.Werkplekleren 3Verplicht in fase 2Tweede semesterB1L028docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 3 (10 sp.)B6L028docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
      • werkplekleren

        • 3 sp.WerkveldverkenningVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L009docenten
          docenten
          • I.Duponcheel (coördinator)
          • N.
          Werkveldverkenning (3 sp.)B6L009docenten
          docenten
          • I.Duponcheel
          • N.
    • Afstudeerrichting Restaurant

      • My guest

        • 3 sp.Voeding & hygiëneVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L014docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • N.
          Voeding & hygiëne (3 sp.)B6L014docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • N.
      • My menu

        • 3 sp.Project hotel take over 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB1L017docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Project hotel take over 1 (3 sp.)B6L017docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          4 sp.Food & Beverage: gevorderdVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L013docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste (coördinator)
          • N.
          Food & Beverage: gevorderd (4 sp.)B6L013docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste
          • N.
      • My F&B department

        • 4 sp.RestaurantorganisatieVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L015docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste (coördinator)
          • N.
          Restaurantorganisatie (4 sp.)B6L015docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste
          • N.
          7 sp.Werkplekleren 1 - RestaurantmanagementVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L029docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 1 - Restaurantmanagement (7 sp.)B6L029docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
      • My event

        • 8 sp.Werkplekleren 2 - RestaurantmanagementVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L032docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 2 - Restaurantmanagement (8 sp.)B6L032docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          3 sp.Event costingVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L016docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • N.
          Event costing (3 sp.)B6L016docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • N.
      • Internationale communicatie

      • My bar

        • 3 sp.Wijnleer en kelderbeheerVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L034docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste (coördinator)
          • N.
          Wijnleer en kelderbeheer (3 sp.)B6L034docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste
          • N.
          3 sp.ZythologieVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L027docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste (coördinator)
          • N.
          Zythologie (3 sp.)B6L027docenten
          docenten
          • B.Van Steenkiste
          • N.
          4 sp.BeverageVerplicht in fase 2Eerste semesterB1L033docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • N.
          Beverage (4 sp.)B6L033docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • N.
      • My restaurant

        • 6 sp.Praktijkproject "My restaurant"Verplicht in fase 2Tweede semesterB1L035docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Praktijkproject "My restaurant" (6 sp.)B6L035docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          11 sp.Werkplekleren 4 - RestaurantmanagementVerplicht in fase 2Tweede semesterB1L037docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 4 - Restaurantmanagement (11 sp.)B6L037docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          3 sp.Project hotel take over 2Verplicht in fase 2Tweede semesterB1L036docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Project hotel take over 2 (3 sp.)B6L036docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
    • Afstudeerrichting Logies

      • My guest

        • 4 sp.Front OfficeVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L018docenten
          docenten
          • D.Jacobus (coördinator)
          • N.
          Front Office (4 sp.)B6L018docenten
          docenten
          • D.Jacobus
          • N.
      • My rooms

        • 3 sp.HotelsoftwareVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L020docenten
          docenten
          • D.Jacobus (coördinator)
          • N.
          Hotelsoftware (3 sp.)B6L020docenten
          docenten
          • D.Jacobus
          • N.
          3 sp.Project hotel take over 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB1L022docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Project hotel take over 1 (3 sp.)B6L022docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          3 sp.HousekeepingVerplicht in fase 1Eerste semesterB1L019docenten
          docenten
          • D.Jacobus (coördinator)
          • N.
          Housekeeping (3 sp.)B6L019docenten
          docenten
          • D.Jacobus
          • N.
      • My communication

        • 4 sp.Commercial toolsVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L021docenten
          docenten
          • I.Duponcheel (coördinator)
          • N.
          Commercial tools (4 sp.)B6L021docenten
          docenten
          • I.Duponcheel
          • N.
          7 sp.Werkplekleren 1 - LogiesmanagementVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L030docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 1 - Logiesmanagement (7 sp.)B6L030docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
      • My event

        • 8 sp.Werkplekleren 2 - LogiesmanagementVerplicht in fase 1Tweede semesterB1L031docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 2 - Logiesmanagement (8 sp.)B6L031docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
      • Internationale communicatie

      • My office

      • My hotel

        • 3 sp.Project Hotel Take Over 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB1L041docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Project Hotel Take Over 2 (3 sp.)B6L041docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          6 sp.Praktijkproject "My Hotel"Verplicht in fase 2Tweede semesterB1L040docenten
          docenten
          • H.Decubber (coördinator)
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Praktijkproject "My hotel" (6 sp.)B6L040docenten
          docenten
          • H.Decubber
          • I.Duponcheel
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          11 sp.Werkplekleren 4 - LogiesmanagementVerplicht in fase 2Tweede semesterB1L038docenten
          docenten
          • A.Winnepenninckx (coördinator)
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.
          Werkplekleren 4 - Logiesmanagement (11 sp.)B6L038docenten
          docenten
          • H.Belahcen
          • H.Decubber
          • D.Jacobus
          • B.Van Steenkiste
          • A.Winnepenninckx
          • N.