Bachelor in de voedings- en dieetkunde (AO)(Brugge) (180 sp.)

 

2025-2026

Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding moet je een van onderstaande diploma's of bewijzen voorleggen: -  een diploma van het secundair onderwijs; -  een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan; -  een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid; -  een diploma of certificaat, uitgereikt in het kader van het hoger beroepsonderwijs; -  een diploma van het hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie ratificeerde, worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie niet ratificeerde, kunnen worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot gelijksoortig hoger onderwijs en indien de studenten voldoen aan een bijkomende toetsing van de bekwaamheden. Buitenlandse kandidaat-studenten dienen daarnaast aan te tonen dat ze voldoen aan de taalvoorwaarden.

2024-2025

Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding moet je een van onderstaande diploma's of bewijzen voorleggen: -  een diploma van het secundair onderwijs; -  een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan; -  een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid; -  een diploma of certificaat, uitgereikt in het kader van het hoger beroepsonderwijs; -  een diploma van het hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie ratificeerde, worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie niet ratificeerde, kunnen worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot gelijksoortig hoger onderwijs en indien de studenten voldoen aan een bijkomende toetsing van de bekwaamheden. Buitenlandse kandidaat-studenten dienen daarnaast aan te tonen dat ze voldoen aan de taalvoorwaarden.

|

    • Gemeenschappelijk gedeelte

      • 4 sp.voedingsleerVerplicht in fase 1Beide semestersB3E301docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        voedingsleer (4 sp.)B5E301docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        3 sp.biologieVerplicht in fase 1Beide semestersB3E302docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        biologie (3 sp.)B5E302docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.fysiologie 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E303docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fysiologie 1 (3 sp.)B5E303docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        5 sp.fysiologie 2Verplicht in fase 1Beide semestersB3E304docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fysiologie 2 (5 sp.)B5E304docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.psychologie 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E305docenten
        docenten
        • I.De Beule (coördinator)
        • N.
        psychologie 1 (3 sp.)B5E305docenten
        docenten
        • I.De Beule
        • N.
        3 sp.sociologieVerplicht in fase 1Beide semestersB3E306docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • I.De Beule
        • N.
        sociologie (3 sp.)B5E306docenten
        docenten
        • L.Acke
        • I.De Beule
        • N.
        3 sp.lifestyle en sportvoedingVerplicht in fase 1Beide semestersB3E307docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • G.Staelens
        • N.
        lifestyle en sportvoeding (3 sp.)B5E307docenten
        docenten
        • L.Acke
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.catering management 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E308docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Acke
        • E.Schutyser
        • N.
        catering management 1 (3 sp.)B5E308docenten
        docenten
        • L.Acke
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.productkennisVerplicht in fase 1Beide semestersB3E309docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • L.Van Acker
        • N.
        productkennis (3 sp.)B5E309docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • L.Van Acker
        • N.
        3 sp.kooklab 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E310docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • L.Devriendt
        • N.
        kooklab 1 (3 sp.)B5E310docenten
        docenten
        • L.Acke
        • L.Devriendt
        • N.
        3 sp.microbiologie 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E311docenten
        docenten
        • B.Baekelandt (coördinator)
        • N.
        microbiologie 1 (3 sp.)B5E311docenten
        docenten
        • B.Baekelandt
        • N.
        3 sp.chemie 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E312docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • N.
        chemie 1 (3 sp.)B5E312docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.foodlab 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E313docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • B.Baekelandt
        • L.Croubels
        • N.
        foodlab 1 (3 sp.)B5E313docenten
        docenten
        • B.Baekelandt
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.professionalisering 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E314docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.Segers
        • N.
        professionalisering 1 (3 sp.)B5E314docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.Segers
        • N.
        5 sp.dieetleer 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E321docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        dieetleer 1 (5 sp.)B5E321docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        5 sp.voeding voor specifieke doelgroepenVerplicht in fase 2Beide semestersB3E350docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Acke
        • L.Joossens
        • H.Loccufier
        • E.Schutyser
        • N.
        voeding voor specifieke doelgroepen (5 sp.)B5E350docenten
        docenten
        • L.Acke
        • L.Joossens
        • H.Loccufier
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.pathologie 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E322docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • N.
        pathologie 1 (3 sp.)B5E322docenten
        docenten
        • L.Acke
        • N.
        3 sp.biochemieVerplicht in fase 2Beide semestersB3E323docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        biochemie (3 sp.)B5E323docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.psychologie 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E324docenten
        docenten
        • L.Joossens (coördinator)
        • N.
        psychologie 2 (3 sp.)B5E324docenten
        docenten
        • L.Joossens
        • N.
        3 sp.evidence based diëtetiek 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E325docenten
        docenten
        evidence based diëtetiek 1 (3 sp.)B5E325docenten
        docenten
        3 sp.fabels en feiten 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E326docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fabels en feiten 1 (3 sp.)B5E326docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.coaching en consultatietechnieken 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E327docenten
        docenten
        • N.Segers (coördinator)
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        coaching en consultatietechnieken 1 (3 sp.)B5E327docenten
        docenten
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        3 sp.gezondheidspromotie 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E328docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • N.
        gezondheidspromotie 1 (3 sp.)B5E328docenten
        docenten
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.project 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E329docenten
        docenten
        project 1 (3 sp.)B5E329docenten
        docenten
        3 sp.kooklab 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E330docenten
        docenten
        • L.Devriendt (coördinator)
        • N.
        kooklab 2 (3 sp.)B5E330docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • N.
        3 sp.microbiologie 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E331docenten
        docenten
        • E.Vanneste (coördinator)
        • N.
        microbiologie 2 (3 sp.)B5E331docenten
        docenten
        • E.Vanneste
        • N.
        3 sp.chemie 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E332docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • N.
        chemie 2 (3 sp.)B5E332docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.foodlab 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E333docenten
        docenten
        • E.Vanneste (coördinator)
        • L.Croubels
        • E.Vanneste
        • N.
        foodlab 2 (3 sp.)B5E333docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • E.Vanneste
        • N.
        5 sp.dieetleer 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E341docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        dieetleer 2 (5 sp.)B5E341docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        3 sp.pathologie 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E342docenten
        docenten
        pathologie 2 (3 sp.)B5E342docenten
        docenten
        3 sp.evidence based diëtetiek 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E343docenten
        docenten
        evidence based diëtetiek 2 (3 sp.)B5E343docenten
        docenten
        3 sp.fabels en feiten 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E344docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fabels en feiten 2 (3 sp.)B5E344docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        7 sp.coaching en consultatietechnieken 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E345docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • L.Joossens
        • N.
        coaching en consultatietechnieken 2 (7 sp.)B5E345docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        3 sp.management van de diëtistenpraktijkVerplicht in fase 3Beide semestersB3E346docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • L.Joossens
        • N.
        management van de diëtistenpraktijk (3 sp.)B5E346docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        3 sp.gezondheidspromotie 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E347docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • N.
        gezondheidspromotie 2 (3 sp.)B5E347docenten
        docenten
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.project 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E348docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        project 2 (3 sp.)B5E348docenten
        docenten
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.catering management 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E349docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.
        catering management 2 (3 sp.)B5E349docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.
        4 sp.professionalisering 2Verplicht in fase 3Beide semestersB3E334docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        professionalisering 2 (4 sp.)B5E334docenten
        docenten
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.werkveldexpertiseVerplicht in fase 4Beide semestersB3E355docenten
        docenten
        • N.Segers (coördinator)
        • N.
        werkveldexpertise (3 sp.)B5E355docenten
        docenten
        • N.Segers
        • N.
        3 sp.patiëntendossierVerplicht in fase 4Beide semestersB3E356docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • K.De Buyser
        • A.Reynaert
        • N.
        patiëntendossier (3 sp.)B5E356docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • A.Reynaert
        • N.
        6 sp.evidence based diëtetiek 3Verplicht in fase 4Beide semestersB3E357docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        evidence based diëtetiek 3 (6 sp.)B5E357docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        16 sp.klinische stageVerplicht in fase 4Beide semestersB3E358docenten
        docenten
        • N.Segers (coördinator)
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        klinische stage (16 sp.)B5E358docenten
        docenten
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        6 sp.project 3 stageVerplicht in fase 4Beide semestersB3E359docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        project 3 stage (6 sp.)B5E359docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.catering stageVerplicht in fase 4Beide semestersB3E361docenten
        docenten
        • N.Segers (coördinator)
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        catering stage (3 sp.)B5E361docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.Strong Sustainability (afstandsonderwijs)Optioneel in fase 3Beide semesters Identieke opleidingsonderdelenB3Z041docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z041docenten
        docenten
        • D.Volckaert
        3 sp.Strong Sustainability (English)Optioneel in fase 3Beide semesters Identieke opleidingsonderdelenB3Z049docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z049docenten
        docenten
        • D.Volckaert
        3 sp.Emerging technologies (afstandsonderwijs)Verplicht in fase 4Beide semestersB3Z035docenten
        docenten
        • E.Vercruysse (coördinator)
        Emerging technologies (afstandsonderwijs) (3 sp.)B5Z035docenten
        docenten
        • E.Vercruysse
        3 sp.Religie, zingeving en levensbeschouwingVerplicht in fase 4Beide semestersB3Z003docenten
        docenten
        • J.Nijs (coördinator)
        Religie, zingeving en levensbeschouwing (3 sp.)B5Z003docenten
        docenten
        • J.Nijs
      • Professionalisering 3

        Kies uit onderstaande opleidingsonderdelen het onderdeel dat je wenst tevolgen. Enkel als je gekozen hebt voor een VIVES-breed keuzevak, moet je"Professionalisering 3: Samengesteld pakket 3 SP" kiezen.

    • VIVES keuzevakken

      Dit is een optioneel aanbod, als je 1 van deze opleidingsonderdelen wil opnemen, kan je dit inruilen voor een inwisselbaar opleidingsonderdeel.