Profit & Loss (B-VIVN-B3H056)
Doelstellingen
DLR's
2. De PBA in het hotelmanagement heeft een cijfermatig inzicht in het bedrijf. Hij beschikt over een goed analytisch denkvermogen waardoor hij de verschillende KPI’s van het bedrijf op een professionele manier kan interpreteren en hanteren om met bedrijfseconomisch inzicht initiatieven en beslissingen te nemen.
3. De PBA in het hotelmanagement stelt procedures op/voert procedures uit en respecteert hierbij de wetgeving, kwaliteitsstandaarden, budgettaire beperkingen en houdt rekening met diverse randvoorwaarden.
5. De PBA in het hotelmanagement implementeert de strategische doelstellingen van de onderneming op operationeel, tactisch en strategisch niveau , formuleert na een kwaliteitsbewuste analyse verbeterpunten en ontwerpt een stappenplan om zowel de efficiëntie als het bedrijfsresultaat te optimaliseren.
Plaats in het onderwijsaanbod
Onderwijsleeractiviteiten
3 sp. Profit & Loss (B-VIVN-B5H082)
Inhoud
In verschillende sessies, onder begeleiding van 3 docenten uit het werkveld, zullen de studenten in deze cursus 3 domeinen van de cost control in de horeca te zien krijgen.
In het 1e deel komt het Food & Beverage departement aan bod. Foodcostberekening, inkoopbeleid, verkoopprijs berekening en cost control zijn hier de sleutelwoorden.
In het 2e deel komt de Rooms Division aan de beurt. Cost control aan de receptie en binnen housekeeping, met focus op planning, uurroosters, materiaal en maintenance.
In het 3e deel gaan we dieper in op de specifieke indeling van de Winst & Verliesrekening in de globale hotelsector, de verschillende afdelingen en de stappen van omzet naar EBITDA. Je krijgt inzicht in hoe je het moet lezen en begrijpen, en nog belangrijker hoe je het kunt gebruiken voor slimme zakelijke beslissingen.
Studiemateriaal
Verplicht
Losbladig studiemateriaal via Toledo
Toelichting werkvorm
- Hoorcollege
- Werkcollege
In uitzonderlijke omstandigheden kan een groter deel van de contactmomenten op de campus vervangen worden door synchrone en asynchrone online lessen.
Evaluatieactiviteiten
Profit & Loss (B-VIVN-B76609)
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
100% schriftelijk examen - 3 examendelen
- Cost Control P&L statement: 33,33%
- Cost Control F&B: 33,33%
- Cost Control Houskeeping en Front office: 33,33%
Meerkeuzevragen met giscorrectie mogelijk.
Toelichting bij herkansen
Voor dit opleidingsonderdeel zijn er geen deeloverdrachten.
100% schriftelijk examen - 3 examendelen
- Cost Control Algemeen: 33,33%
- Cost Control F&B: 33,33%
- Cost Control Houskeeping en Front office: 33,33%
Meerkeuzevragen met giscorrectie mogelijk.