Horecasoftware basis (B-VIVN-B3H024)

3 studiepuntenNederlands24 urenTweede semesterTweede semester
Glorieux Delphine (coördinator) |  Glorieux Delphine |  N.
VIVES N POC PBA Hotelmanagement

DOMEINSPECIFIEKE LEERRESULTATEN

1 De professionele bachelor (PBA) in het hotelmanagement neemt met beroepstechnische bekwaamheid en op een servicegerichte wijze de verantwoordelijkheid op voor de dagelijkse operaties van een afdeling of unit binnen de hospitalitysector.
2 De PBA in het hotelmanagement heeft een cijfermatig inzicht in het bedrijf. Hij beschikt over een goed analytisch denkvermogen waardoor hij de verschillende KPI’s van het bedrijf op een professionele manier kan interpreteren en hanteren om met bedrijfseconomisch inzicht initiatieven en beslissingen te nemen. 
3 De PBA in het hotelmanagement stelt procedures op/voert procedures uit en respecteert hierbij de wetgeving, kwaliteitsstandaarden, budgettaire beperkingen en houdt rekening met diverse randvoorwaarden.
4 De PBA in het hotelmanagement toont efficiënt en stressbestendig gedrag in situaties van tijds- of werkdruk en/of bij tegenslag, teleurstelling of kritiek. Hij handelt hierbij veilig, snel en effectief.
12 De PBA in het hotelmanagement verzamelt op efficiënte wijze relevante gegevens en onderzoeksresultaten en verwerkt die tot bruikbare en toegankelijke informatie voor alle rechthebbenden. Daarbij maakt hij gebruik van de informatietechnologie die in de hospitalitysector gangbaar is. Die zet hij in om taken en problemen optimaal aan te pakken.

DOELEN

Na het voltooien van Horecasoftware basis kan de student zelfstandig vlot werken met hotelgerichte software.

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Horecasoftware basis (B-VIVN-B5H070)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: College-practicum24 urenTweede semesterTweede semester
Glorieux Delphine |  N.
VIVES N POC PBA Hotelmanagement

In dit vak is er aandacht voor het aanleren van software die gebruikt wordt in de horeca-sector.

Naast het feit dat de student door het aanleren van een dergelijk pakket een basisvaardigheid bijleert en handigheid verwerft in het werken met computers, betekent het aanleren van zo’n pakket ook dat de student een totaalbeeld krijgt van de verschillende aspecten van de horeca.

Verplicht

  • Horecasoftware - Vakmateriaal
  • Losbladig cursusmateriaal - Toledo
  • Laptop - In de les

Aanvullende informatie is te vinden op Toledo

Hoorcollege - Oefeningen/opdrachten - Oefensessie - Practicum

Tijdens de les is er een algemene uitleg (college), gevolgd door oefenmomenten (practicum) op de persoonlijke laptop van de student of een vaste computer in een computerlokaal.

In uitzonderlijke omstandigheden kan een deel van de contactmomenten op de campus vervangen worden door online lesmateriaal en online contactmomenten.

 

Evaluatieactiviteiten

Horecasoftware basis (B-VIVN-B74095)

Type : Partiële of permanente evaluatie met examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk, Take-home
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Computer

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

  • 10% Zelfstudiepakket met afsluitende evaluatie online voor het examen
  • 90% Examen aan de computer

Voor dit opleidingsonderdeel zijn er geen deeloverdrachten.

100% Examen aan de computer