Bachelor in de voedings- en dieetkunde (Brugge) (180 sp.)

 

2024-2025

Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding moet je een van onderstaande diploma's of bewijzen voorleggen:
-  een diploma van het secundair onderwijs;
-  een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
-  een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid;
-  een diploma of certificaat, uitgereikt in het kader van het hoger beroepsonderwijs;
-  een diploma van het hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie ratificeerde, worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie niet ratificeerde, kunnen worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot gelijksoortig hoger onderwijs en indien de studenten voldoen aan een bijkomende toetsing van de bekwaamheden. Buitenlandse kandidaat-studenten dienen daarnaast aan te tonen dat ze voldoen aan de taalvoorwaarden.


2023-2024

Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding moet je een van onderstaande diploma's of bewijzen voorleggen:
-  een diploma van het secundair onderwijs;
-  een diploma van het hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan;
-  een diploma van het hoger onderwijs voor sociale promotie, met uitzondering van het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid;
-  een diploma of certificaat, uitgereikt in het kader van het hoger beroepsonderwijs;
-  een diploma van het hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie ratificeerde, worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot hoger onderwijs. Studenten met een diploma behaald in een land dat de Lissabon Erkenningsconventie niet ratificeerde, kunnen worden toegelaten tot een bacheloropleiding indien het behaalde diploma in dat land ook toegang verleent tot gelijksoortig hoger onderwijs en indien de studenten voldoen aan een bijkomende toetsing van de bekwaamheden. Buitenlandse kandidaat-studenten dienen daarnaast aan te tonen dat ze voldoen aan de taalvoorwaarden.


|

    • Gemeenschappelijk gedeelte

      • 4 sp.voedingsleerVerplicht in fase 1Eerste semesterB3E219docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        voedingsleer (4 sp.)B5E219docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        3 sp.biologieVerplicht in fase 1Eerste semesterB3E201docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        biologie (3 sp.)B5E201docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.fysiologie 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E202docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fysiologie 1 (3 sp.)B5E202docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        5 sp.fysiologie 2Verplicht in fase 1Tweede semesterB3E203docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fysiologie 2 (5 sp.)B5E203docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.psychologie 1Verplicht in fase 1Tweede semesterB3E204docenten
        docenten
        • I.De Beule (coördinator)
        • N.
        psychologie 1 (3 sp.)B5E204docenten
        docenten
        • I.De Beule
        • N.
        3 sp.sociologieVerplicht in fase 1Tweede semesterB3E205docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • I.De Beule
        • N.
        sociologie (3 sp.)B5E205docenten
        docenten
        • L.Acke
        • I.De Beule
        • N.
        3 sp.evidence based diëtetiek 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E206docenten
        docenten
        evidence based diëtetiek 1 (3 sp.)B5E206docenten
        docenten
        3 sp.fabels en feiten 1Verplicht in fase 1Tweede semesterB3E207docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fabels en feiten 1 (3 sp.)B5E207docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.coaching en consultatietechnieken 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E208docenten
        docenten
        coaching en consultatietechnieken 1 (3 sp.)B5E208docenten
        docenten
        3 sp.gezondheidspromotie 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E209docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • N.
        gezondheidspromotie 1 (3 sp.)B5E209docenten
        docenten
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.lifestyle en sportvoedingVerplicht in fase 1Tweede semesterB3E220docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • G.Staelens
        • N.
        lifestyle en sportvoeding (3 sp.)B5E220docenten
        docenten
        • L.Acke
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.project 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E211docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • G.Huysentruyt
        • A.Reynaert
        • E.Schutyser
        • G.Staelens
        • N.
        project 1 (3 sp.)B5E211docenten
        docenten
        3 sp.catering management 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E212docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Acke
        • E.Schutyser
        • N.
        catering management 1 (3 sp.)B5E212docenten
        docenten
        • L.Acke
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.productkennisVerplicht in fase 1Tweede semesterB3E213docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • E.Schutyser
        • N.
        productkennis (3 sp.)B5E213docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.kooklab 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E214docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • E.Schutyser
        • N.
        kooklab 1 (3 sp.)B5E214docenten
        docenten
        • L.Acke
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.microbiologie 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E215docenten
        docenten
        • B.Baekelandt (coördinator)
        • N.
        microbiologie 1 (3 sp.)B5E215docenten
        docenten
        • B.Baekelandt
        • N.
        3 sp.chemie 1Verplicht in fase 1Eerste semesterB3E216docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • N.
        chemie 1 (3 sp.)B5E216docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.foodlab 1Verplicht in fase 1Tweede semesterB3E217docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • B.Baekelandt
        • L.Croubels
        • N.
        foodlab 1 (3 sp.)B5E217docenten
        docenten
        • B.Baekelandt
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.professionalisering 1Verplicht in fase 1Beide semestersB3E218docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        professionalisering 1 (3 sp.)B5E218docenten
        docenten
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        5 sp.dieetleer 1Verplicht in fase 2Beide semestersB3E240docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        dieetleer 1 (5 sp.)B5E240docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        5 sp.voeding voor specifieke doelgroepenVerplicht in fase 2Tweede semesterB3E257docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Acke
        • L.Joossens
        • H.Loccufier
        • E.Schutyser
        • N.
        voeding voor specifieke doelgroepen (5 sp.)B5E257docenten
        docenten
        • L.Acke
        • L.Joossens
        • H.Loccufier
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.pathologie 1Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E242docenten
        docenten
        • L.Acke (coördinator)
        • N.
        pathologie 1 (3 sp.)B5E242docenten
        docenten
        • L.Acke
        • N.
        3 sp.biochemieVerplicht in fase 2Eerste semesterB3E258docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        biochemie (3 sp.)B5E258docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        3 sp.psychologie 2Verplicht in fase 2Tweede semesterB3E244docenten
        docenten
        • L.Joossens (coördinator)
        • N.
        psychologie 2 (3 sp.)B5E244docenten
        docenten
        • L.Joossens
        • N.
        3 sp.evidence based diëtetiek 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E245docenten
        docenten
        evidence based diëtetiek 2 (3 sp.)B5E245docenten
        docenten
        3 sp.fabels en feiten 2Verplicht in fase 2Tweede semesterB3E246docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • N.
        fabels en feiten 2 (3 sp.)B5E246docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • N.
        7 sp.coaching en consultatietechnieken 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E259docenten
        docenten
        • L.Joossens (coördinator)
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        coaching en consultatietechnieken 2 (7 sp.)B5E259docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • N.
        3 sp.gezondheidspromotie 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E248docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • N.
        gezondheidspromotie 2 (3 sp.)B5E248docenten
        docenten
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.project 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E249docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        project 2 (3 sp.)B5E249docenten
        docenten
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.catering management 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E250docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Acke
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.
        catering management 2 (3 sp.)B5E250docenten
        docenten
        • L.Acke
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.kooklab 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E251docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • N.
        kooklab 2 (3 sp.)B5E251docenten
        docenten
        • E.Schutyser
        • N.
        3 sp.catering stageVerplicht in fase 2Tweede semesterB3E252docenten
        docenten
        • E.Schutyser (coördinator)
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        catering stage (3 sp.)B5E252docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        3 sp.microbiologie 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E253docenten
        docenten
        • E.Vanneste (coördinator)
        • N.
        microbiologie 2 (3 sp.)B5E253docenten
        docenten
        • E.Vanneste
        • N.
        3 sp.chemie 2Verplicht in fase 2Eerste semesterB3E254docenten
        docenten
        • L.Croubels (coördinator)
        • N.
        chemie 2 (3 sp.)B5E254docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • N.
        3 sp.foodlab 2Verplicht in fase 2Tweede semesterB3E255docenten
        docenten
        • E.Vanneste (coördinator)
        • L.Croubels
        • E.Vanneste
        • N.
        foodlab 2 (3 sp.)B5E255docenten
        docenten
        • L.Croubels
        • E.Vanneste
        • N.
        4 sp.professionalisering 2Verplicht in fase 2Beide semestersB3E260docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • A.Reynaert
        • N.
        professionalisering 2 (4 sp.)B5E260docenten
        docenten
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • A.Reynaert
        • N.
        5 sp.dieetleer 2Verplicht in fase 3Eerste semesterB3E261docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • N.
        dieetleer 2 (5 sp.)B5E261docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • N.
        3 sp.pathologie 2Verplicht in fase 3Eerste semesterB3E262docenten
        docenten
        pathologie2 (3 sp.)B5E262docenten
        docenten
        3 sp.werkveldexpertiseVerplicht in fase 3Eerste semesterB3E263docenten
        docenten
        • N.Segers (coördinator)
        • N.
        werkveldexpertise (3 sp.)B5E263docenten
        docenten
        • N.Segers
        • N.
        3 sp.patiëntendossierVerplicht in fase 3Eerste semesterB3E264docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • K.De Buyser
        • A.Reynaert
        • N.
        patiëntendossier (3 sp.)B5E264docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • A.Reynaert
        • N.
        6 sp.evidence based diëtetiek 3Verplicht in fase 3Beide semestersB3E265docenten
        docenten
        • A.Reynaert (coördinator)
        • G.Staelens
        • N.
        evidence based diëtetiek 3 (6 sp.)B5E265docenten
        docenten
        • A.Reynaert
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.management van de diëtistenpraktijkVerplicht in fase 3Eerste semesterB3E266docenten
        docenten
        • K.De Buyser (coördinator)
        • M.Durivet
        • L.Joossens
        • N.
        management van de diëtistenpraktijk (3 sp.)B5E266docenten
        docenten
        • K.De Buyser
        • M.Durivet
        • L.Joossens
        • N.
        16 sp.klinische stageVerplicht in fase 3Beide semestersB3E267docenten
        docenten
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        klinische stage (16 sp.)B5E267docenten
        docenten
        • L.Acke
        • K.De Buyser
        • L.Joossens
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • N.
        6 sp.project 3Verplicht in fase 3Beide semestersB3E268docenten
        docenten
        • G.Staelens (coördinator)
        • L.Devriendt
        • A.Reynaert
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        project 3 (6 sp.)B5E268docenten
        docenten
        • L.Devriendt
        • A.Reynaert
        • E.Schutyser
        • N.Segers
        • G.Staelens
        • N.
        3 sp.religie, zingeving en levensbeschouwingVerplicht in fase 3Eerste semesterB3E272docenten
        docenten
        religie, zingeving en levensbeschouwing (3 sp.)B5E272docenten
        docenten
        3 sp.Emerging technologiesOptioneel in fase 3Eerste semesterB3Z028docenten
        docenten
        • E.Vercruysse (coördinator)
        • I.De Cat
        • A.Stroobandt
        • E.Vercruysse
        Emerging technologies (3 sp.)B5Z028docenten
        docenten
        • I.De Cat
        • A.Stroobandt
        • E.Vercruysse
        3 sp.Emerging technologiesOptioneel in fase 3Tweede semesterB3Z029docenten
        docenten
        • E.Vercruysse (coördinator)
        • I.De Cat
        • A.Stroobandt
        • E.Vercruysse
        Emerging technologies (3 sp.)B5Z029docenten
        docenten
        • I.De Cat
        • A.Stroobandt
        • E.Vercruysse
        3 sp.Strong SustainabilityOptioneel in fase 3Eerste semester Identieke opleidingsonderdelenB3Z039docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z039docenten
        docenten
        • D.Volckaert
        3 sp.Strong SustainabilityOptioneel in fase 3Tweede semester Identieke opleidingsonderdelenB3Z040docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z040docenten
        docenten
        • D.Volckaert
        3 sp.Strong Sustainability (English)Optioneel in fase 3Eerste semester Identieke opleidingsonderdelenB3Z047docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z047docenten
        docenten
        • D.Volckaert
        3 sp.Strong Sustainability (English)Optioneel in fase 3Tweede semester Identieke opleidingsonderdelenB3Z048docenten
        docenten
        • D.Volckaert (coördinator)
        Strong Sustainability (3 sp.)B5Z048docenten
        docenten
        • D.Volckaert
      • Professionalisering 3

        Kies uit onderstaande opleidingsonderdelen het onderdeel dat je wenst tevolgen. Enkel als je gekozen hebt voor een VIVES-breed keuzevak, moet je"Professionalisering 3: Samengesteld pakket 3 SP" kiezen.

    • VIVES keuzevakken

      Dit is een optioneel aanbod, als je 1 van deze opleidingsonderdelen wil opnemen, kan je dit inruilen voor een inwisselbaar opleidingsonderdeel.